Прочитај ми чланак

ЗВАЛА ПОЛИЦИЈУ, УЗЕЛА НАМ 175€: Србима пресео одмор у Грчкој

0

Породица из Србије доживела је велику непријатност током летовања у Грчкој, те сумњају да су преварени. Њима је у летовалишту Полихроно власница апартмана у ком су одсели тражио да плате нови душек.

Отац породице описао је у популарној Фејсбук групи Грчка инфо шта се догодило.

– Власница нам је наплатила нови душек у износу од 175 евра и то због једне мале флеке коју су деца направила. Мислимо да се дете мало упишкило, али ништа страшно, флека 20×20цм. Нико нас није пријавио, вероватно смо били на црно, документа нам нису тражили и никакав правилник нисмо имали у стану да бисмо можда знали да ако нешто уфлекамо морамо и да платимо ново. Молим за неку помоћ или неку смерницу да ли смеју да нам наплате тек тако за неку ситницу толики новац – наводи отац.

Додаје да је платио износ од 175 евра.

– Морао сам зато што ме жена пријавила у полицију за штету па ме било страх да ми не направе проблем и да ме задрже. Мала деца су ми била у ауту. Смештај сам нашао на огласу на друштвеној мрежи. Доживели смо такву непријатност да нам је пресело летовање. Летујемо годинама у Грчкој и неколико пута годишње и никад нисмо имали проблем. Ово је била класична превара и не желимо да се још некоме слично деси. Они су нас напали као да смо убили човека. То је био хаос. Деца су се испрепадала. Флека је била мала, а душек на коме је флека има рајсфершлус и може да се пере у машини за веш тако да штете нема – написао је отац.

Објава је изазвала велики број коментара на друштвеним мрежама.

Фото: Фејсбук принтскрин/Грчка инфо

 

– Јесте сигурни да флека није била пре вас? Контам да им је то фора па ако упали супер… А сад сте већ платили. Следећи пут ћете бити мудрији – наводи једна корисница.

– Нису га запалили па да би морали пуну вредност да им наплате! Иако не може да се скине и опере навлака са душека, могу дубински да очисте флеку, а то сигурно не кошта ни приближно онолико колико су им узели – надовезао се један корисник.

Поједини су, ипак, бранили власницу апартмана.

– Уопште нисте у праву. Када дође следећи гост и види жуту флеку одмах ће на Букингу дати најнижу могућу оцену и написаће да је било прљаво. Ни вама не би било пријатно да уђете после некога и да спавате на упишаном мадрацу. Када се опере на високој температури скупи се навлака и не може се више ставити на мадрац. Али људи увек виде само своју страну, другу не виде, нажалост тако је – написала је једна корисница.

– Ја бих понео душек за Србију. Ако сам га већ платио носио бих га за успомену – написао је један корисник.