Прочитај ми чланак

Златиборско вече у знаку афоризма и песме

0

На Краљевом тргу у понедељак 26.јула наступио је Културно уметнички програм под називом ''Кроз афоризам и песму до вашег срца''. У двочасовном програму публика је уживала у пријатној вечери уз песму и афоризме.

Аутори и једни од учесника су текстописац Милијана Божић и афористичар Радоје Блажић. Током програма наступило је више уметника из Србије и Републике Српске.

Програм је отворио вокални солиста Мишо Маунага из Источног Сарајева који је отпевао песму “Јокина врела”. Песма је посвећена златиборским врелима и награђена је на једном музичком фестивалу. Јасна Васиљевић вокални солиста и руководилац женске певачке групе “Огрлица од бисера“ извела је песму “Године су пролазиле” и “Ах што ти је мила кћери”.

Након тога, афористичар-директор Музеја Семберије из Бијељине Момчило Копривица казивао је афоризме.

Хумориста Лаки Перишић и Радоје Блажић публику су забавили својим хумором и сатиром ,а потом су најмлађи гледаоци уживали у анимацији и поезији Оливере Шутулић песникиње из Ваљева.

Запевао је и директор телевизије „Мелос“, Зоран Јовановић – интерпретатор народне музике.

Музички уредник радио Београда, Илија Павловић са члановима свог оркестра пратио је све вечерашње извођаче.

Завршница програма била је у знаку солисткиње РТС-а Милане Аничић која је златиборској публици отпевала неколико песама.

Да подсетимо, већ у уторак 27. јула са почетком у 19.00 часова на летњој позорници Краљевог трга ,публика ће моћи да ужива уз концерт КУД-а Спасовдански Вез из Дреновца.