Прочитај ми чланак

Златибор прилагођен особама са инвалидитетом

0

Општина Чајетина велика средства улаже у активности особа са инвалидитетом, а и инвеститоре на Златибору саветујемо да граде објекте прилагођене вашим потребама. Као локална самоуправа настојимо да и сви наши објекти буду без баријера, јер туристичко место какво је Златибор са околним насељима и природним лепотама припада свима. И морал и етика нас обавезују да Вам будемо на услузи и уверавам Вас да ћете код нас увек имати отворена врата за било коју врсту активности - рекао је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, полазницима Зимске школе Националне организације за особе са инвалидитетом Србије која се од 9. до 12. децембра одржава на Златибору.

Градимо нови спортски комплекс на Златибору, наставио је Стаматовић, и један од главни задатак пројектаната спортских терена и пратећих објеката јесте да их прилагоде коришћењу и за особе са инвалидитетом. Позивам Вас да и Ви дате предлоге које ћемо пренети пројектантима како бисте се овде лепо осећали.

Министарка Дарија Кисић Тепавчевић је испред Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, које је подржало овај догађај, рекла да је енергија и снага особа са инвалидитетом увек њен лични подстрек. „Начин на који се борите са својим изазовима и како превазилазите све препреке је нешто одакле свако од нас може доста тога да научи. И ја желим да учим од Вас. Знам да је потребно да будете макар дупло бољи да би Вам се дала прилика. И Ви и јесте дупло бољи. И, хвала Вам на жељи и вољи да заједно градимо Србију без баријера“ закључила је министарка Кисић Тепавчевић.

Награда на конкурсу „Ј=еднаки“ у категорији „Ј=еднаки у спречавању дискриминације“ ове године припала је Јелена Марић из Ужица која је захваљујући се рекла да је то круна њеног једанаестогодишњег рада и да верује да ће, у сарадњи са Министарством, у наредном периоду бити унапређени услови за живот и рад особа са инвалидитетом.