Прочитај ми чланак

Златибор домаћин финалног турнира Спортских игара младих

0

После одржавања једног од прелиминарних тунира Спортских игара младих у априлу, Златибор је домаћин и државног финала.

Финални турнир отворио је у петак 5. јула наш прослављени кошаркаш Жељко Ребрача који је дао подршку овој манифестацији истакавши да су овакве манифестације битне како за Србију тако и за регион, јер деца која учествују кроз игру склапају пријатељства и тако постају не само добри спортисти већ и прави људи.

Првог такмичарског дана науспешније су биле екипе Прибој у малом фудбалу за годиште 2010 и млађе, екипа Банавиште у мушкој одбојци и екипа Куршумлије у игри између две ватре за годиште 2012 и млађе.

Другог дана финалног такмичења одиграна су финала у баскету у обе конкуренције, код девојчица најуспешнија је била екипа Краљева, а код дечака екипа Ариља. У женском рукомету најуспешнија је такође била екипа Краљева.

Домаће навијаче посебно је обрадовао успех Стефана Јанковића који је освојио друго место у атлетици и тако се пласирао на регионално финале у Сплиту.

Такмичења се настављају данас и трају до петка 9 јула. Ово финале одржава се уз велику подршку Спортског Савеза Чајетина, као и Општине а за све учеснике обезбеђене су посете Дино парку и вожња гондолом.

Најуспешнији такмичари финалног такмичења ће кроз игру и дружење одмерити спортску спретност у свих десет спортова са својим вршњацима из Босне и Херцеговине и Хрватске крајем августа месеца на седмодневном летовању у Сплиту.

Вредност пројекта Игара препознале су многе институције и бројни угледни појединци из спортског, културног и јавног живота региона и Европе, а посебну подршку СИМ-овцима пружају амбасадори Игара: Немања Матић, Лука Модрић, Александер Чеферин, Предраг Мијатовић, Миралем Пјанић, Един
Џеко, Никола и Лука Карабатић, Јоханес Хан, Карл-Хајнц Румениге и многи други.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!