Прочитај ми чланак

Златибор добио још једну титулу

0

Министарство туризма и омладине Републике Србије одлучило је да, након процене обима туристичког промета у претходне три године и утврђеног степена изграђености комуналне, саобраћајне и туристичке инфраструктуре насељеног места Златибор, тај део општине Чајетина прогласи туристичким местом прве категорије.

Ово је још једна потврда да су сва улагања у развој туристичке привреде општине и Златибора допринела да Златибор буде препознат као један од водећих туристичких локалитета у Србији и у региону, уз чињеницу да је златиборска гондола, најдужа те врсте на свету, светска туристичка атракција, саопштила је Информативна служба општине Чајетина.


Подручје туристичког места Златибор обухватају три целине: Златибор центар, Златибор насеље које обухвата насеља Голија, Слобода, Јелена Анжујска, Обудовица и друга и Златибор периферија насеља Зова, Око, Караула, Рујан и друга.

Сагласно Закону о туризму решење о разврставању насељеног места Златибор у прву категорију туристичких места Србије издато је са важношћу од три године.