Прочитај ми чланак

Жељко Познановић: Преливање литија из Црне Горе у Србију

0

Ватра литија је са благословом епископа запаљена у Србији и распламсаће се у масовне литије које ће водити часни свештеници и епископи

Народне литије које су почеле испред Саборне цркве у недељу у 15.30 и на којима се окупио велик број грађана (иако су спречаване раскопавањем места окупљања булдожерима, багерима и пнеуматским чекићима) представљају прекретницу у политичком животу Србије од почетка напредњачке власти. Оне су ефекат лептира које ће наизглед малим трептајем покренути лавину незадовољства у односу на прозападни, а од јуче и квислиншки режим. Десило су чудо квантног скока преливања литија из Црне Горе у Србију.

Десило се оно чега су се страни окупатори и домаћи издајници највише плашили. Због тога је београдски режим и ширио мржњу према пок. митр. Амфилохију као лучи у тами Црне Горе. Али све је то прсло као мехур од сапунице пред силом Светог Духа.

У нашој браћи која су дошла из Црне Горе видели смо ту силу као и у нашим Београђанима и народу који је поздрављао литију. Дух дише где хоће и не покорава се команди Иринеја Буловића – који се у свом паду поистоветио са Црквом. Или који је можда у својој прелести замислио Цркву која се бави педерима и јогом, а не Македонијом и Косовом. Народ је тражио одговор од Цркве о француско-немачком плану и добио га од митрополита Јоаникија, који је одлучно рекао да је тај план неприхватљив.

Ватра литија је са благословом епископа запаљена у Србији и распламсаће се у масовне литије које ће водити часни свештеници и епископи. Све до слободе и обнове нашег измученог народа.