„Желим да му стиснем руку“: Како је 72-годишњи Србин кренуо пешице код Путина

0

„Имам огромну инспирацију поћи братском руском народу на прославу 75. годишњице победе над фашизмом. Сада многи скептици и Запад негирају да је та победа постојала и не знају шта је Русија за њу жртвовала“, каже српcки путник.

Руски портал „Балканист“ пренео је разговор дописнице Катарине Лане са Милованом Милутиновићем, 72-годишњим Србином који је пешице кренуо у Москву на Дан Победе. Новинари су га срели на Ибарској магистрали, на почетку његовог пута дугачког 2 милиона 460 хиљада корака. А циљ овог дугог пута је не само да види Русију и Путина.

— Путина је нама православнима Бог послао. Он више од свих руских владара воли Србију. Желим да му стиснем руку и поклоним му се, ако ме, наравно, прими.

— А ако вас не прими?

— Ех, Катарина… Један велики човек је једном рекао, ако се бојиш да нећеш постићи свој циљ, ако не верујеш, ништа нећеш ни урадити! Ја верујем да ће ме примити. Да ли ти у мене верујеш?

Како додаје „Балканист“, позивајући се на српске медије, за сваки корак Милована скупљају новац на операцију једног дечака који са три године не може да хода.

Милован Милутиновић није само пензионер. У родном Ужицу га зову супермен. Он вуче камионе, диже тегове од 100 и 200 килограма. До Лондона је 2012. дошао пешке и поставио два светска рекорда. А сада жели да постигне трећи рекорд. До Москве треба да стигне 9. маја када ће руски народ славити 75. годишњицу Велике Победе.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!