Прочитај ми чланак

„Желим да дишем“: Становници Миријева ДИГЛИ ГЛАС (ФОТО)

0

Становници Миријева данас су дигли глас против загађења, будући да су у овом делу града организовали протест због густог дима који су приморани да удишу, а све то након пожара на депонији у Винчи. Протеклих дана Миријево се готово не види од огромне количине дима која је обавила овај део Звездаре, а дим се осећа и у другим деловима града.

Окупљени становници Миријева су данас исказали незадовољство што не могу да удишу чист ваздух, који је за њих, очигледно ових дана луксуз, па су послали неколико порука градским оцима. Свакако најупечатљивија је порука коју је показала једна девојчица, а на којој је писало: „Желим да дишем“.

Protest u Mirijevu FOTO: Facebook

Иако је прошло седам дана од када се депонија у Винчи запалила ваздух у Београду, а нарочито у Миријеву, изузетно је загађен.

Грађани се жале да и поред затворених прозора у становима се и даље осећа дим, па је и најкраћи излазак напоље постао опасност по респираторне органе.

Protest u Mirijevu FOTO: Facebook

Градски челници су најпре најавили да ће пожар бити угашен за неколико дана, а затим је заменик градоначелника Горан Весић јуче истакао да ће проблем бити готов за „пет до шест дана“.

Како ствари стоје, Миријевци, али и други Београђани, мораће да причекају како би могли нормално да дишу…