ШТА ДА РАДИТЕ КАДА КОЛЕГА ПРЕУЗМЕ ПРИЗНАЊЕ за ваш добро урађен посао?

0

Заузмите се за себе како бисте добили признање које заслужујете

Сигурно вам се у каријери некада десило да ваш колега преузме заслуге за посао који сте ви успешно одрадили.

Протеклих неколико недеља марљиво сте радили на захтевном пројекту који вам је поверио ваш шеф, у међувремену сте осмислили иновативно решење које савршено одговара постављеним захтевима и управо га се, на састанку који окупља цели тим, спремате представити вашим колегама. Међутим, као гром из ведра неба устаје се један од ваших сарадника и креће с презентацијом плана за пројекат. Постоји само један ‘мали’ проблем – то су заправо ваше идеје које сте раније у поверењу поделили с њиме.

Како бисте се осећали у том тренутку? И још важније, како бисте се поставили?

Да бисмо каријеру ставили на прави колосек, сачињен од напредовања у радном окружењу и задовољства послом који обављамо, нужно је добијање признања за наш рад онда када је то заслужено. Због тога је важно знати како се понашати у оним ситуацијама када нам нетко свесно подмеће ногу. Шта учинити када колега преузме заслуге за посао који смо ми сами одрадили?

Уперите прстом у оног који краде идеју

Иако је често једноставније ићи линијом мањег отпора и избећи директан сукоб него суочити се с извором проблема, у овом случају то није решење. Храбро станите пред колегу који вам је “украо“ идеју и покажите да нисте неко кога се може застрашити и искористити.

Ситуацију решите брзо и директно, без околишања. Ако покажемо одлучност, тај колега ће добро размислити хоће ли опет направити тако нешто.

Не закључујте унапред и изнесите ваша запажања

Водите рачуна о томе шта ћете и на који начин рећи. Не желите изјавити нешто због чега ћете зажалити на дуге стазе. Ипак с том особом проводите 40 сати недељно на послу. Увек постоји могућност да сте неке ствари погрешно протумачили и било би штета да, због изненадног налета беса, уништите радни однос који се можда могао спасити.

– Открила сам да приступ без оптуживања помаже у бољој обради ситуације. Објасните да, из ваше перспективе барем, изгледа како постоји велика сличност у вашим идејама. Поделите своје запажање и потом послушајте причу из перспективе друге особе. – сугерише Алиса Кране из агенције „Поwерхоусе Талент Инц“.

Подузмите кораке да спречите понављање

На крају дана, не можете контролисати како се други људи понашају на радном месту. У супротном нико никада не би узимао туђу храну из заједничког замрзивача, нити би вам колеге слали задатке свега пар минута пре краја радног времена, у петак. Међутим, сва та иритантна искуства могу послужити као школа за будућност.

– Можда је то знак да требате заштитити своје идеје – каже Талиа Дељоу, суоснивач странице за професионални развој „Мавенлy & Цо“.

Не заборавите да ставите вашег шефа у ЦЦ свих е-маилова који се дотичу рада на одређеном пројекту и побрините се да вас се види и чује на радним састанцима на којима се разговара о важним пројектима.

– С времена на време, чак и пре него пројект буде довршен, вашем шефу можете послати извештај о раду. На тај начин ће он отпочетка бити упознат с вашим радом, а ви нећете бринути око тога да ће вам неко украсти идеју – каже Андјела Коупланд, оснивач фирме „Цопеланд Цоацхинг“ из Мемфиса.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!