Прочитај ми чланак

Само у Србији: Кум украо младу на венчању

0

Свадба о којој се прича – Пошто се венчање завршило, млада пошла да се пресвуче, „налетела“ на кума и тако је свадба завршена…

Догодовштине са јесењих свадби које се само виђају на филмовима, готово сваке године обележе бар једно весеље у граду на Морави и околини. Месецима и годинама уназад у Чачку се препричава како је млада са свадбе побегла за бубњара из бенда који је забављао госте.

Памти се како је гром ударио у ресторан где је било славље и растерао сватове, како је полиција морала да раздваја завађене пријатеље и притом привела тридесетак особа…

Сећање на све ове сценарије недавно је освежио најновији догађај, и то онај из рубрике „За не веровати“, када је младожења на свадбеном весељу затекао своју младу и венчаног кума у веома присном односу.

– Поштовани гости, молим вас, узмите натраг ваше поклоне, и идите својим кућама. Јер, млада је побегла са свадбе, и то за кума, који нас је управо венчао!

ТУЧЕ
Често се дешава да се на свадби сватови потуку, и то највише око музике. Најжешћа туча догодила се пре извесног времена, када је морала да реагује полиција.Тада је чак тридесетак особа, међу којима и десетак жена, било приведено.
Није редак случај да младожења због претераног пијанства не дочека са сватовима крај весеља, а у последње време то се догађа и са младама…

 

Овако се пре двадесетак дана у једном од чачанских угоститељских објеката, где су свадбе у јесењем периоду готово свакодневна појава, својим сватовима обратио младожења. У чуду, без речи, гости су се покупили и оставили овог Чачанина да тугује за својом животном изабраницом.

– Свадба је текла по плану.

Завршило се венчање. Млада је отишла у своју собу да се пресвуче. Пошто је није било дуго, младожења је отишао да је потражи. Када је отворио врата собе, имао је шта и да види. Његов изабрани кум лежао је са његовом женом на кревету.

Били су, у најмању руку речено, веома присни – испричао нам је И. П., један од сватова са пропале свадбе. – Младожења је, потом, њих двоје избацио из ресторана, а онда се обратио сватовима и замолио их да оду кућама… Тако се весеље завршило… Несрећни домаћини морали су, ипак, да плате све трошкове у ресторану, иако вечера није била ни послужена…

 

(Вечерње новости)