Прочитај ми чланак

Од смартфона до четвороточкаша – Huawei представио свој први аутомобил ФОТО

0

Кинески технолошки гигант проширује свој бизнис на ауто-индустрију.

Први модел компаније Хуаwеи представљен је на шангајском ауто-салону под ознаком СФ5.

У питању је кросовер са плуг-ин хибридним погоном, при чему бензински мотор служи само као генератор електричне енергије, како би се повећла аутономија у вожњи.

Иначе, аутомобил је развијен у сарадњи са фирмом Цyрус, а продаваће се под брендом Серес.

Реч је о прилично комфорном возилу – дужине 4.700 мм, ширине 1.930 мм и висине 1.625 мм, које према димензијама спада у категорију СУВ возила попут Аудија Q5.

Унутрашњост је очекивано максимално дигитализована, са богатим садржајима и квалитетним материјалима.

Возач и путници ће моћи да уживају у амбијенталном осветљењу, седиштима са масажном функцијом, као и тзв. „звезданом небу“.

Команде мултимедијалног система, али и друге функције смештене су на огромни централни екран осетљив на додир.

Висок стандард задовољен је и у погледу доступних система асистенције возачу, а посебна пажња посвећена је звучној изолацији, за коју произвођач тврди да је по карактеристикама у самом врху на тржишту.

Погонски систем састоји се од два електромотора укупне комбиноване снаге 551 КС (405 кW) и максималног обртног момента од 820 Нм.

Ту је 1.5-литарски бензински мотор који ради искључиво као генератор за пуњење батерије.

Серес СФ5 убрзава од 0 до 100 км/х за само 4,7 с, а радијус кретања искључиво уз помоћ батерије износи 180 км, док се аутономија повећева на преко 1.000 км, када се активира бензинац.

За крај, још једна занимљивост у вези са овим возилом, а то је његова цена.

Наиме, Хуаwеи је одлучио да понуди овај ауто по цени од око 27.710 евра, и то већ од маја. Нажалост, за сада само на кинеском тржишту.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!