НОВИ КОРИСНИЦИ ХУАВЕЈА биће без Фејсбука, Инстаграма и Воцапа

0

Фејсбук је објавио да више не дозвољава да се његове апликације унапред инсталирају у „паметне телефоне“ које производи кинески гигант. Та одлука уследила је након вета који су САД увеле „Хуавеју“ због тврдње да уређаји те компаније угрожавају њихову националну сигурност.

Пре наметања тог ограничења, сви паметни телефони који су изашли из постројења „Хуавеја“ преузели су апликације Фејсбук, Инстаграм и Воцап. То значи да ће забрана на Фејсбуку утицати само на уређаје који још нису напустили фабрику. Корисници који су већ купили телефоне „Хуавеј“ и даље могу да проверавају своје налоге на тим друштвеним мрежама и ажурирају одговарајуће апликације.

Садашњи корисници модела „Хуавеја“ који немају прединсталирани Фејсбук на свом уређају и даље ће моћи да преузму апликацију у продавници „Гугла“. Међутим, будуће верзије телефона неће имати приступ продавници „Гугла“ осим ако америчке власти не промене своју политику према кинеској компанији.

Из „Хуавеја“ су изјавили да су спремни за било коју акцију САД и обећали да ће решити било какав прекид у раду њихових уређаја.

Средином маја, америчке власти уврстиле су „Хуавеј“ на црну листу која америчким компанијама ограничава куповину резервних делова и услуга без одговарајућег одобрења из Вашингтона.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!