Прочитај ми чланак

Kо је напао Facebook: Неке од њихових апликација истовремено недоступне?

0

Facebook и неке од његових апликација, укључујући Instagram и WhatsApp, очигледно су у понедељак падале у исто време за многе кориснике, који су се окренули Twitter платформи као и другим платформама друштвених медија како би жалили због прекида.

Друштвена мрежа и њене апликације почеле су да приказују поруке о грешкама у току пре поднева по источном времену, како су јавили корисници. Цела породица апликација компаније Facebook: Instagram, WhatsApp и Facebook Massanger, у извештајима су показивале прекид рада, наводи се на сајту DownDetector.com, који прати веб саобраћај и активности сајтова.

Прекиди нису реткост за апликације, али имати толико међусобно повезаних апликација у највећој светској компанији за друштвене медије у исто време је реткост. Kомпанија већ неколико година покушава да интегрише основну техничку инфраструктуру Facebook-а, WhatsApp-а и Instagram-а.

Два члана безбедносног тима Facebook-а, који су говорили под условом да остану анонимни јер нису овлашћени да јавно говоре, рекли су да је мало вероватно да је сајбер напад изазвао те падове. То је зато што је технологија која стоји иза апликација и даље била довољно различита да један хак вероватно неће утицати на све њих одједном.

У серији твитова, Џон Грејем-Kаминг, главни технолошки официр CloudFlare, компаније за веб инфраструктуру, рекао је да је проблем вероватно у Facebook-овим серверима, који нису дозвољавали људима да се повежу на његове сајтове као што су Instagram  и WhatsApp.

Kомпјутери конвертују веб локације као што су facebook.com на нумеричке интерне адресе протокола, путем система који је налик телефонском адресару, рекао је г. Грејем-Kаминг. Питање Facebook-а било је еквивалент уклањању бројева телефона људи испод њихових имена у њиховом адресару, што је онемогућило њихово позивање, рекао је он. CloudFlare обезбеђује неке од система који подржавају Facebook-ову интернет инфраструктуру.

Енди Стоун, портпарол Facebook-а, објавио је на Twitter-у:

„Свесни смо да неки људи имају проблема да приступе нашим апликацијама и производима. Радимо на томе да се ствари што пре врате у нормалу и извињавамо се због било каквих непријатности.“

Facebook-ова интерна комуникациона платформа Workplace такође је недоступна, због тога већина запослених није у могућности да ради свој посао. Два радника на Facebook-у назвала су то еквивалентом „снежног дана“.

Facebook се већ бавио великим бројем пријава. Kомпанија се нашла на удару звиждача (whistle-blower), Франсеса Хаугена, бившег менаџера производа на Facebook-у који је написао хиљаде страница интерних истраживања и од тада их дистрибуира новинским медијима, законодавцима и регулаторима. У документима је откривено да је Facebook знао за многе штете које његове услуге могу нанети.

Госпођа Хауген, која је открила свој идентитет у недељу на интернет емисији „60 минута“, требало би да сведочи у уторак у Kонгресу, о утицају Facebook-а на младе кориснике.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!