Прочитај ми чланак

„ХИТЛЕР ЈЕ БИО МОЈ КУМ, КРСТИО МЕ ЈЕ У ЛОГОРУ. Зато се зовем Адолф“

0

Румунски пензионер Адолф Ернст Штадлер тврди да је кумче Адолфа Хитлера.

Како наводи, Хитлер га је крстио у логору за време Другог светског рата. Он тврди да је био прва беба рођена у специјалном логору у коме су били Немци у Хохеншвангуу, у близини немачке границе са Аустријом.

„Моја породица је из Војеводеаса одведена у Немачку, јер су моји родитељи били Немци“, рекао је Ернст локалним новинама.

„Одвели су их у логор у Хохеншвангуу, а оца су Немци регрутовали“.

Он додаје да је Хитлер тада обећао да ће крстити прву бебу која се роди у том логору.

„Мајка ми је рекла да је Хитлер био мој кум, што је разлог зашто носим име Адолф. Такође ми је испричала да ме је диктатор држао у наручју током церемоније и да је његово рођење уписано златним словима, а документ је потписао Хитлер. Диктатор је такође дао нешто новца мојој мајци као поклон обећавши јој да ће се бринути о мени“.

Тада је, претражујући немачке архиве, пронашао документ који доказује да је рођен у Хохеншвангуу 25. априла 1941. године. Претходно је мислио да је тај доказ спалила његова мајка када их је војска СССР-а напала са истока.

„Бојала се да би Руси могли да нас повреде. Претпостављам да су могли да нас убију. Када је вадила касније документе, није спомињала име Адолф, већ само Ернст, из истог разлога“.

Упркос пореклу и немачком држављанству, Ернст је решио да остане у Румунији, јер је та земља његов дом.