Два месеца после моје смрти почеће рат: Да ли се предсказање светогорца остварује

0

Отац Јефрем је изданак светогорског монаштва који је до краја живота службовао у Америчкој архиепископији Цариградске патријаршије био је обдарен и пророчким даром.

Многа његова пророчанства су се испунила, а једно од њих је било везано и за његову сопствену смрт. Наиме, Јефрем (91) је предвидео да ће отићи на небо пре Нове године – што се и догодило у децембру 2019. године.


Према предвиђањима овог монаха, у време његове смрти Атон ће бити пред расколом, а два месеца касније почеће рат какав свет још није видео!

Најпре су се оствариле две од три тачке пророчанства – смрт оца Јефрема пре Нове године и раскол на Светој гори и у православном свету уопште. Два месеца после његове смрти Турска је напала Сирију. До заоштравања ситуације у региону сиријске провинције Идлиб је дошло 27. фебруара, када су милитанти терористичке групе „Хајат Тахрир ел Шам“ напали сиријске положаје у близини насеља Бехун.

Као одговор на то у ваздушном нападу сиријске војске погинула су 33 турска војника, који, према саопштењима Анкаре, није ни требало да се ту налазе. Руска страна је предузела мере у циљу потпуног прекида ватре са сиријске стране и обезбедила евакуацију погинулих и рањених. Након тога је Турска саопштила о почетку копнених и ваздушних напада на положаје сиријске војске, и затражила помоћ САД.

Подсетићемо на још једну Јефремову прозорљивост.

Неколико дана после смрти оца Јефрема, у манастиру Светог Антонија у Аризони, монах Илија је одмарао после напорног дана.

Те ноћи му се у сну јавио већ упокојени Јефрем, и тада му је рекао:

– Не брини, ускоро ћеш бити са нама.

Шест дана касније отац Илија се упокојио у Господу.

Јефрем је рођен као Јоанис Мораитис 24. јуна 1928. године у граду Волос у Грчкој.

Замонашио се 1948 на Светој гори, а седамдесетих година је отпутовао у Америку, где је вредно радио на оснивању православних манастира, од којих је најпознатији манастир Светог Антонија Великог у Аризони.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!