Бразилац прича српски боље од пола Србије, ВРАЊАНСКИ И ПИРОТСКИ ПОСЕБНО! (ВИДЕО)

0

Један од светлијих примера је човек по имену Тхиаго Ферреира, који је пореклом из Бразила, а одушевио је како прича по јужњачком дијалекту

Да странци лако науче српски језик говори чињеница да је све више примера којима се дивимо!

Један од светлијих примера је човек по имену Тхиаго Ферреира, који је пореклом из Бразила, и све је одушевио начином на који прича јужњачки дијалекат.

Наиме, он је у једној емисији казао да је савладао стандардни српски језик, и да ће почети са учењем дијалекта, али од јужњачког краја.

Од самог почетка када сам почео да учим српски стално су ми говорили да није страшно ако не научим неки падеж, јер се они на југу уопште не користе. Нисам могао да верујем када сам то чуо. Отишао сам до Врања, на кратко, и питао где могу да купим пљескавицу. Упитао ме је човек: Је л голему? У почетку нисам знао значење, али сам у међувремену упознао пуно људи са тог поднебља, и био сам у шоку, али сам почео да се сналазим, и то искуство желим да поделим са вама,“ рекао је Ферреира.

BRAZILAC SA BALKANA – Južnjački govor

Iako je Tijagov južnjački dijalekat još uvek na početnom nivou, bićete zadivljeni kako se on snalazi na jugu Srbije. 🌶🌶🌶

Posted by linkTV on Среда, 03. јул 2019.

Такође, навео је, које речи, и питања су га додатно мотивисала да још више учи језик, као и јужњачки дијалекат.

Омиљена реченица ми је „Куде си бре“?, јер је одговор- Еве ме бре! Први пут сам од Пироћанца чуо реч кво, мислио сам да то значи шта, међутим, то се односило на бројна питања попут где си, шта радиш и сл. Знам да вероватно катастрофално звучи када Бразилац прича јужњачки, али бићу бољи, јер је то једна од ствари која ми се баш свиђа“, кроз смех је прокоментарисао Ферреира.

Ипак, како је навео у видео снимку, он има пријатеље у Лесковцу и кроз смех је казао да због тога не сме нико да га дира.

Имам пријатеље у Лесковцу и када би ме неко дирао, питали би ме: Куји ми те бре задева? Пошто сам скоро почео да учим јужњачке дијалекте, питао сам другара, шта да радим са речником српског језика, а он ми је казао да га узмем и бацим кроз пенџер. Нисам имао појма да пенџер значи прозор, мало се шалим, али сам одушевљен српским дијалектом. Говор са југа земље је брз и функционалан, јер народ овде нон-стоп ради, и мислим да цела Србија треба да се поноси њима“, закључуо је Ферреира.

Свако ко погледа снимак, схватиће да је овај Бразилац, веома талентован и да му језици иду од руке, а осим језика, одлично барата са дијалектима, што је за сваку похвалу.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!