Прочитај ми чланак

Бермудски троугао: Откривен потонули град са четири гигантске пирамиде

0

СЕВЕРНО ОД ОБАЛА КУБЕ, 700 МЕТАРА ИСПОД ПОВРШИНЕ АТЛАНТИКА

Група канадских научника открила је цео подводни  град „у зони Бермудског троугла“.

Специјални робот направио је подводне снимке древних развалина поводом којих су неки већ пожурили да изјаве да се ради о Атлантиди – легендарном затонулом континенту.

Истраживачи су радили под руководством Пола Вајнцвејга и Паулин Залицки. Остатке мистериозног града нашли су 700 метара испод воде, северно од источне обале Кубе.

На фотографијама које је начинио робот могу се видети грађевине – укључујући и четири гигантске пирамиде. Једна од њих је чак слична грађевини од стакла. Осим тога, научници су открили скулптуру, која личи на сфингу и неколико огромних плоча са гравурама, саопштила је кубанска информативна агенција Prensa Latina.

Према мишљењу експерата, ове грађевине пипадају докласичном периоду карибске и централноамеричке историје. Тај град су насељавали представници цивилизације која је слична житељима Теотивакана (древног града старог 2 хиљаде година који се налази 50 км од Мексико Ситија).

Овај град нема никакве везе са Атлантидом. Архитектурне посебности пронађених грађевина говоре да су град саградили древни Индијанци, најкасније пре хиљаду и по до две хиљаде година.

Атлантида, према тврдњи древногрчког мислиоца Платона, нестала 10 хиљада година пре наше ере. Према легенди, она је страдала од снажног земљотреса и снажне поплаве или ерупције вулкана.

 

(Пренса Латина, Факти)