Прочитај ми чланак

Сада и на српском: Гугл Voice Search!

0

На свом званичном блогу, компанија Гугл је управо објавила једну, за нас веома значајну вест – прорадила је гласовна претрага на српском.

Апликација компаније Гугл, Voice Searchh, од данас има подршку и за српски језик за кориснике уређаја са Андроид оперативним системом. Ово значи да се сада интернет може још брже и једноставније претраживати и док сте у покрету.

До сада, Воице Search је подржавао 29 језика, али је српским и још 12 других језика број потенцијалних корисника увећан за нових 100 милиона. Оно што је додатна карактеристика овог програма је да што га више људи користи, то он постаје прецизнији.

На званичној Гугл блог страници можете начи више информација о начину на који се обезбеђује подршка за нове језике, као и о томе како корисници Андроид уређаја могу користити нове опције бесплатне Воице Search апликације.

 Уколико користите Андроид уређај са софтвером 2.2 и новијим српски Voice Searchје аутоматски активиран, али га треба изабрати из подешавања телефона.

 

Како до српске гласовне претраге?
Изаберите један од почетних екрана на којем желите да имате виџет гласовне претраге. Притисните екран и задржите прст пар секунди. Из новоотвореног менија изаберите виџети категорију. Пронађите Гласовну претрагу, ако вам је телефон са српским језиком или Voice Search виџет, ако користите телефон на енглеском. Кликните на њега и приказаће се трака за претрагу на почетном екрану.

Кликните на иконицу микрофона са десне стране траке и потпм на иконицу кључа за додатна подешавања. Из менија језика изаберите Српски – Ћирилица или Српски – Латиница и потврдите избор са ОК или Потврди.

Вратите се на основни екран, кликните на микрофон и причајте. Рецимо srbin.info портал. И хопла – ево га, пронађено је више резултата: srbin Спорт, Srbin свет, М… Сви резултати претраге приказани су за секунду на екрану вашег телефона.

Уживајте у бржој претрази са потпуно новим опцијама!

 

(mondo.rs)

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!