Прочитај ми чланак

Министарство спорта: Велики успеси српских атлетичара доказ да у овај спорт и даље не треба улагати

0

bekric-fonet-dragan-antoni

БЕОГРАД, 16. август 2013, (Њуз) – Министарство спорта похвалило је успехе српских атлетичара на Светском првенству у Москви и нагласило „да је то савршен доказ да у овај спорт и у наредним деценијама не треба ништа улагати“.

У саопштењу министарства прослеђеном јавности, наводи се „да резултати Иване Шпановић и Емира Бекрића показују да спортистима у Србији не треба никаква помоћ јер, иако се ради о младим спортистима, сви они умеју и сами да се старају о себи“.

– Успех ових младих људи је и наш успех из министарства, јер смо свесно игнорисали захтеве њихових тренера, знајући да новац уме да поквари човека.

Њихови сјајни резултати говоре да није све до атлетских стаза, реквизита и шатро неке специјалне исхране. Путељак кроз шуму и препрека на путу итекако могу да замене модерне стазе и опрему – наводи се у саопштењу Министарства за спорт – Када кукате, као онај лик што су му пукле патике, то вам се на крају обије о главу па вас после свега запамте само по кукумакању. Ивана и Емир су ћутали и трпели, па се на крају, као резултат свега тога, Србија и окитила медаљама – стоји у саопштењу које је потписала одлазећа министарка спорта Алиса Марић.

У закључку министарства наводи се да ће они предложити Влади „да и остала министарства примене сличан модел који се у пракси показао као изузетно ефикасан, односно да престану да исплаћују плате и пензије, а да уместо тога пусте народ да се, по угледу на спортисте, мало очеличи, уместо што само кука и жали се на немаштину“.