ЗА ЊИХ ИМА ПАРА! Бујановац дао 450.000 на мигранте…

0

Колико смо дуго слушали лажне вести, да ЕУ финансира све потреба миграната и трошкове њиховог боравка? Истина је далеко другачија!

Стојанча Арсић, заменик председника општине Бујановац, најавио је да ће заказати седницу Савета за безбедност на којој би се решили проблеми које житељи околних насеља имају са мигрантима смештеним у Прихватном центру у фабрици “Светлост”.

Арсић, који је у уторак председавао седницом општинског Штаба за ванредне ситуације као прву меру навео је хитно постављање расвете између села Божињевце и Левосоје, као и новог надвожњака до улаза у ово село.

Како је рекао, то ће коштати око 450.000 и биће плаћено из локалног буџета то јест од новца пореских обвезника, док са друге стране мигранти не доприносе локалној економији.

– Бројни мештани ових села куда пролазе мигранти нам се жале, принуђени су да ноћу чекају децу из школе и жене са посла.

Немамо ништа против миграната, али то више нису породице са децом већ се ради о млађим, војно способним мушкарцима, тако да најпре морамо да заштитимо наше људе – рекао је Арсић.

Он је додао да ће од надлежних тражити да појачају контролу уласка и изласка миграната из Прихватног центра.

– Безбедносна ситуација у општини је нарушена због понашања појединих миграната. Имамо ситуацију да их, као недавно, са мађарске границе довозе овде.

Ми у Бујановцу смо у последњих двадесетак година имали бројне безбедносне проблеме са којима смо се изборили и сада, уместо да живимо у миру, имамо проблем са мигрантима.

Јесте да треба помоћи тим људима, али нама је наше локално становништво на првом месту – нагласио је Арсић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!