За кршење мера, суђење путем видео линка

0

Министарство правде упутило је данас допис судовима који ће водити поступке против особа које су прекршиле мере самоизоилације, да се та суђења организују путем видео линка.

Како се наводи у саопштењу, министарство је судове обавестило да је потребно да њихово информатичко особље обезбеди неопходне услове како би се омогућило вођење поступка, у циљу заштите запослених и лица против којих се води поступак.

FOTO: pexels.com

– То подразумева да судови имају инсталиране рачунаре са камером и микрофоном и на њима програм ‘Скyпе’ – наведено је.

Због кршења мера самоизолације у притвору се налази 108 особа. Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде обезбедила је три посебна објекта у оквиру Управе у којима су смештена лица која прекрше мере самоизолације, који се налазе у Вршцу, Пожаревцу и Пироту.

Народна банка Србије (НБС) објавила је да се забрањује наплаћивање накнада банкама и другим пружаоцима платних услуга за уплата донација у борби против епидемије коронавируса.

НБС је на седници Извршног одбора усвојила одлуку „којом се забрањује наплаћивање накнада и других трошкова за услуге које се пружају у платном промету при уплати, односно преносу новчаних средстава у динарима и девизама на наменске рачуне Републике Србије, који су отворени ради пријема донација у борби против епидемије коронавируса“, наведено је на сајту централне банке.

У складу с овом одлуком, банке, институције електронског новца, платне институције и ЈП „Пошта Србије“ не могу од корисника платних услуга наплатити накнаду за уплате и преносе на наведене рачуне, без обзира на то да ли се ове трансакције извршавају као уплата на шалтеру пружалаца платних услуга, као пренос са текућег или другог платног рачуна или пружањем друге врсте платне услуге, прецизирано је из НБС.

Такође, при извршавању ових трансакција НБС неће наплаћивати накнаде за оне услуге које и сама пружа у вези с њиховим извршавањем.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!