Прочитај ми чланак

Вучићевић режирао ријалити: Ево шта је рекао кад су га упитали за Златановића

0

Конференција за новинаре на којој је главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић најавио да у понедељак одлази на издржавање шестомесечне затворске казне и на којој је поново покушао да обмањује јавност, претворила се у ријалити шоу и ријалити сукобе са извештачима Н1 и Данас.

Такође, Вучићевић је на питање Предрага Златановића да се изјасни о случају Дејана Златановића срамотно одговорио да је практично њему и место у затвору, „јер је он оптужен за рушење уставног поретка“!?!

Новинар Н1 Младен Саватовић поставио је питање Вучићевићу у ком га је питао зашто ствара атмосферу да је политички прогоњен када је реч о приватној тужби и није реч о његовом новинарском раду, већ о нечему што је износио на твитеру, пише Н1.

На то је Вучићевић Саватовићу рекао да је очигледно дошао да води неку другу кампању.

Потом се у расправу укључио и Симо Спасић, који је осуђиван због силовања. Спасић је носио транспарент, граматички неисправан.

Током конференције, Спасић је реаговао на питање новинара Н1 са „Ало, клошаре, не идеш ти у затвор“, на шта му је Вучићевић рекао: „Ћути Симо, пусти“.

Онда је у одбрану Вучићевића устао и бот-аналитичар Иштван Каић, који такође вређао новинаре. Већина у сали су били новинари Информера који су понављали увреде на рачун критичких медија. После свега новинари Н1 и Данаса су напустили конференцију.

Подсећамо, главни и одговорни уредник и власник Информера Драган Ј. Вучићевић правоснажно је осуђен због вређања новинара Југослава Ћосића, због чега је био дужан да плати 200.000 динара на име одштете. Уместо да плати, Вучићевић је решио да оде у затвор, о чему је обавештен из суда са датумом када да се јави на издржавање казне.