Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВА ФАРСА – Пала пресуда Мишковићу: Апелација поново отвара суђење

0

Апелациони суд у Београду је након разматрања жалби на првостепену пресуду против власника Делта холдинга Мирослава Мишковића и осталих оптужених у том случају одлучио да укину другу осуђујућу пресуду Специјалног суда и поново отвори главни претрес у другостепеном поступку и сам изведе кључне доказе неопходне за доношење правоснажне пресуде.

Претрес односно, другостепено суђење биће одржано у односу на све оптужене, међу којима су Мишковићев син Марко, као и власник Нибенс групе Мило Ðурашковић.

YouTube

Портпарол Апелационог суда Мирјана Пиљић рекла је Тањугу да је главни претрес пред тим судом заказан од 11. до 15. јануара следеће године.

У септембру је овај суд седам дана разматрао жалбе на другу првостепену пресуду власнику Делта холдинга и осталим оптуженим, али је закључио да мора сам да изведе одређене доказе неопходне за доношење правоснажне пресуде.

Апелациони суд сада треба да донесе правоснажну одлуку, пошто је првостепену пресуду већ једном укидао.

На разматрању је друга првостепена пресуда Мирославу Мишковићу и осталим оптуженим изречена у марту 2019. године у Специјалном суду у Београду.

Мирослав Мишковић је осуђен на две и по године затвора и новчану казну од осам милиона динара због помагања сину Марку да утаји порез по одбитку од капиталног добитка из пословања путарских предузећа, од 320.3 милиона динара.

Апелациони суд је раније потврдио пресуду којом су Мишковић и остали правоснажно ослобођени оптужби за оштећење путарских предузећа у Србији, али је укинуо део пресуде који се односио на утају пореза и наложио да му се суђење понови.