Прочитај ми чланак

Вучићев земљак не да Сузани да уђе у РТС – да народ сазнао истину о референдуму

0

Београђанка Сузана Лазаревић која од недеље штрајкује глађу због, како каже, крађе гласова на референдуму о уставним променама, данас је покушала да уђе у Радио телевизију Србије, али је у томе спречило обезбеђење.

Она каже да је намеравала да преда писмо генералном директору РТС-а Драгану Бујошевићу и да у холу РТС-а настави штрајк глађу, објавио је Н1.

У писму се наводи да ће штрајк наставити све док Јавни сервис не направи прилог о томе и не почне објективно да извештава о Србији.

Пре два дана Сузана Лазаревић покушала је да штрајкује и у Влади Србије, али ју је и тамо обезбеђе у томе спречило.

Она је била контролорка на бирачком месту на Врачару, где је победила опција не, као и како тврди на многим другим местима, због чег мисли да је званичан резултат реферндума намештен.

„Ја сам започела мој штрајк глађу јер ја не могу више и нећу да живим у овом лицемрју и у овој лажи у којој сви предуго живимо, али ово је стварно прешло све мере зато што се најважније питање једне државе као што је промена Устава и референдум као начин очувања суверености грађана на овако бесраман начин крши и ја једноставно сам предузела тај мој лични чин. Штрајковаћу глађу до смрти! Или моје или ове лажи у којој сви предуго живимо“, рекла је она.

Лазаревићева је иначе и активна учесница бројних протеста од антирежимских и еколошких против Рио Тинта до протеста родитеља украдених беба.