Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВ БОТ Мирољуб Петровић оптужен за надрилекарство поводом смрти две особе

0

Оптужни предлог против Мирољуба Петровића, псеудоакадемика, подигло је Основно тужилаштво у Лесковцу, а он се терети да је без дозволе за лек, справљао биљне лекове, екстрате, чајеве и сокове и тако лечио више особа, међу којима су сада и двојица покојника.

У лесковачки Суд 29. јула је стигао оптужни предлог, а у саопштењу лесковачког Тужилаштва, стоји је да он поднет против П. М. из Петровца.

Како Јужне вести сазнају у Основном суду у том граду, реч је о Мирољубу Петровићу, широј јавности познатом по реченици “Идеш под мач бато”.

Он се терети за кривично дела надрилекарство и надриапотекарство.

„Окривљени се терети да је без дозволе за лек, одговарајуће стручне спреме и дозволе за производњу лека справљао биљне лекове-тинктуре, екстрате, чајеве и сокове и исте продавао различитим лицима и без одговарајуће стручне спреме лечио више лица, између осталих сада пок. П. С. из Скопља и пок. Б. М. из Новог Сада“, саопштавају из Тужилаштва.

Још 2019. године је тужилаштво у Лесковцу покренуло истрагу против Мирољуба Патровића након што га је Биљана Јовановић јавно означила као одговорног за смрт њеног брата Славча Петрова (31).

Међутим, овај случај још увек није добио епилог.

“Овај предмет се налази у фази доказних радњи, односно у предистражном поступку и тек када доказне радње буду завршене биће донета тужилачка одлука”, рекла је портпаролка Основног јавног тужилаштва у Лесковцу Марина Кецојевић.

Подсетимо, Решетка је пре неколико месеци писала да је предмет Мирољуба Петровића који је у надлежности Основног тужилаштва у Лесковцу, а који је покренут због сумње да се он бави надрилекарством и надриапотекарством још јануара 2019. године и даље у фази предузимања предистражних радњи.

У међувремену овај човек је гостовао и на режимским телевизијама са националном фреквенцијама, рецимо, крајем прошле године код Миломира Марића у јутарњем програму.

Под лупом правосудних органа Мирољуб Петровић нашао се након што је у јавности откривено да он дебело наплаћује од тешко болесних људи “лечење” у свом центру у селу Петровац код Лесковца. Након тога се открило и да се тинктуре које такође нуди путем мејла праве и продају у његовој кући.

Полиција је почела са прикупљањем информација и тада је Петровић дао прву изјаву у станици где је негирао све оптужбе.

Неколико дана касније, након што је полиција прикупила потребне информације и доставила их Вишем јавном тужилаштву, кривично дело за које се Петровић терети преквалификује се у надрилекарство и надриапотекарство и прослеђује се Основном јавном тужилаштву.

И пре покретања истраге, Петровић је у директном сучељавању с Биљаном Јовановић на телевизији Прва негирао да је лечио њеног брата и продао му тинктуре. То је, преносе медији, поновио и на саслушању у полицији.

За кривично дело “надрилекарство и надриапотекарство” Мирољубу Петровићу прети новчана казна или затворска казна до три године. Те одредбе Кривичног закона забрањују да се особе без одговарајуће стручне спреме баве лечењем и справљањем или издавањем лекова.

Пошто се нашао у средишту скандала након смрти Славча Петрова, који је боловао од рака а „лечио“ се код Петровића, сада је ударио на национална осећања Срба и на себи својствен начин прокоментарисао односе Срба и Албанаца.

Фото: Јутјуб/принтскрин

 

У обраћању Дритану Абазовићу, председнику Грађанског покрета УРА у Црној Гори, који је Ђурађа Кастриота Скендербега назвао „помиритељем на овим просторима“, Петровић је изнео своје виђење односа два завађена народа.

МИРОЉУБ ПЕТРОВИЋ ЉУБИ АЛБАНСКУ ЗАСТАВУ: Они су божији народ, ја сам и Албанац и Србин (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб/принтскрин

 

„Ђурађ Кастриот је био велики човек. Они који знају историју знају да је био и Албанац и Србин, исто као што сам и ја и Албанац и Србин. Ја се јавно хвалим тиме што сам Албанац, али не негирам ни своје српско порекло“, рекао је Петровић у новом видеу, у коме се иза њега у крупном плану види застава Албаније.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!