Прочитај ми чланак

Вучић националне фреквенције доделио Пинку, Хепију, Првој и Б92

0

На седници Савета РЕМ-а донета је одлука да све телевизије које су до сада имале националне фреквенциједа их и задрже. Реч је о телевизијама Хепи, Прва, Б92 и Пинк. За Нова.рс је потврдила Јудита Поповић.

На конкурс за доделу националних фреквенција, који је затворен 20. јуна, пријавило се 14 телевизија – Пинк, Хепи, Вести, БК, Уна, Нова С, Н1, Прва, Б92, Коперникус, ТВ2, ТВ К1, ТВ Тањуг и Курир ТВ, а РЕМ је ове недеље почео разговоре са кандидатима, који прво образлажу зашто мисле да треба да добију фреквенцију, након чега им чланови Савета РЕМ-а постављају питања, чланови Савета нису били у комплетном саставу, изостала је Јудита Поповић чије ће се изузеће одбити.

Први конкурс за доделу фреквенција за телевизијско и радио емитовање расписан је 2006. године и тада је одлучено да се додели пет телевизијских фреквенција за националну покривеност.

Тада су дозволе добиле Б92, Пинк, Фоx (сада Прва), Авала и Хепи.

Телевизији Авала је одузета фреквенција 2012, док су осталим телевизијама дозволе продужене до ове године.

За преосталу, пету дозволу конкурс је расписан два пута 2013. али ниједан од кандидата (ТВ Нова и ТВ Коперникус) није добио довољан број гласова.

На конкурс 2018. су се пријавили Студио Б, Коперникус и БК Телеком, али нису испунили потребне услове, док у конкурс ове године уопште није уврштена пета фреквенција.