Прочитај ми чланак

Вучић хоће да затвори СРБИН ИНФО! Стигла тужба на 100.000 евра, али ту није крај!

0

Режим Александра Вучића и крупни капитал су, по свему судећи, решили да ућуткају и униште "Србин инфо". Нашој редакцији данас је стигла тужба од компаније повезане са влашћу - "Миленијум тима", која захтева накнаду материјалне штете од невероватних 100.000 евра!!

Ипак, ово није једини притисак на наш портал. Веселин Милић, начелник београдске полиције је покренуо прогон портала „Србин инфо“, захтевајући да избришемо интервју са Миланом Думановићем, што је невиђени скандал и притисак на медије. Уз све то, против Дејана Петра Златановића се води прекршајни поступак за „задржавање на граничној контроли и посматрање монитора из електронске евиденције“!!??


Кренимо редом.

У тужби „Миленијум тима“ није наведен ниједан конкретан доказ о штети – на пример, неки од финансијских извештаја који показује неке њихове евентуалне губитке.

Поред „Србин инфо“ портала тужено је још неколико независних медија, који су пренели информације трећег лица (Народна странка), а које јесу од јавног интереса и веродостојно су пренете. „Миленијум тим“ није тражио деманти, нити су захтевали објављивање одговора или исправке одређене информације.

По том принципу, због Вучићевих свакодневних, скандалозних изјава, сви медији који постоје данас би били кажњени и затворени. Шта се дешава у скупштини где посланици свакодневно етикетирају и оптужују? Да ли ће неко да тужи медије јер преносе њихове изјаве?

Дакле, јасно се види да је реч о огромном притиску који се врши, не само финансијски, него по сваком питању и са циљем да се ућутка и уништи независни, родољубиви српски портал.

Није им само циљ да престанемо да критикујемо, већ и да нестанемо, због трошкова за сам одговор на тужбу, адвокате… Ипак, нећемо устукнути пред силеџијским претњама.

Нећемо устукнути ни пред Веселином Милићем, који мимо сваке нормалности захтева брисање интервјуа са Миланом Думановићем, у којем је саговорник износио ствари које се Милићу не допадају! Дакле, један од најмоћнијих полицајаца у Србији не жели да пошаље демант, не жели гостовање у нашем студију где би могао да изнесе своје ставове (што му је понуђено), не жели ништа – већ да се уклони интервју са трећим лицем! И Гебелс би се овде уштинуо за језик.

Шлаг на торти је прекршајни поступак против Дејана Петра Златановића, да се „задржао у царинској контроли“. И поред тога што га нико од надлежних на локацији није упозорио да нема права да се задржава у граничној контроли, без проблема му је стигла пријава, а и поред тога што је сада лето, па судови углавном не раде, Златановићу стижу позиви на експресна рочишта, која индицирају да је пресуда већ написана.

Такође, држава дугује нашем порталу више од 300.000 динара на конто запошљавања младих људи, и свим силама већ више од шест месеци одбија да уплати тај, законом прописан, новац. Наравно, с друге стране, од нас се очекује да платимо порез.

Све ово указује са каквим се проблемима наша редакција суочава. Ако су Александар Вучић и његови кербери милислили да нас уплаше – НИСУ УСПЕЛИ!

У овој борби нам је добродошла свака помоћ од читалаца и гледалаца. Нарочито финансијска.

Само заједно можемо да победимо лудило које је данас постало доминантно у Србији.

Како радили, тако нам Бог помогао.

Редакција „Србин инфо“