Прочитај ми чланак

ВРТИЋ НИЈЕ ПРИМИО ДЕЦУ Родитеље и малишане избацили из обданишта у Шимановцима

0

Наставља се драма у предшколској установи "Влада Обрадовић Камени" у Шимановцима. Родитељи који су се побунили против одлуке Кризног штаба и управе вртића да деца долазе у ову установу сваки други дан, првог дана школске године су са малишанима дошли у вртић, али она деца која нису била на списку, нису примљена упркос томе што запослени родитељи немају где да их оставе, о чему је Директно.рс већ писао. Родитељима је речено да оду кући и да се обрате директорки која им се, према њиховим тврдњама, или не јавља, или спушта слушалицу.

На снимку из вртића у Шимановцима, који је снимио један од родитеља и послао на нашу адресу, може се видети расправа једне од васпитачица са осталим родитељима који са децом чекају и моле да их приме јер морају на посао и немају где да их оставе.

– Кризни штаб је заседао и одлучено је да деца иду сваки други дан у вртић. Имамо тридесеторо уписане деце. Добили смо налог од директорке, не смемо да примимо децу, ми ћемо бити одговорни за то. Доводите у непријатну ситуацију и мене и колегинице и себе. Молим вас напустите вртић да можемо да примимо децу која су на списку – рекла је једна од васпитачица, која се привремено удаљила када је видела да један од родитеља снима расправу.

– Али, госпођо, ми смо за ову одлуку сазнали тек у четвртак, никако нисмо могли да се организујемо. Шта да радимо сада, реците нам где да оставимо децу? Верујем Вам да ви конкретно нисте криви за ово, али реците нам како ћемо ми на посао? Где ће деца за то време да нам буду – казала је једна мајка, на шта јој је васпитачица одговорила да се обрати директорки.

– Али она нам се не јавља, то је проблем… И спушта нам слушалицу – додала је очајна жена која се суочила са проблемом због распореда у вртићу.

Васпитачица је, међутим, остала при ставу.

„Избачени смо напоље са децом“

Златко Шаго, један од родитеља који нам се први обратио и лансирао у јавност проблем који је направио вртић у Шимановцима, присуствовао је данашњој сцени, рекавши да су родитељи буквално избачени са децом напоље.

FOTO: Privatna athiva

Родитељима није дозвољено да оставе у вртићу децу која нису на списку, ФОТО: Приватна архива
Родитељима није дозвољено да оставе у вртићу децу која нису на списку, ФОТО: Приватна архива
– Деца која су планирана да буду у Б групи у вртићу и чији је пријем најављен за у уторак, данас нису примљена у вртић. На крају смо избачени са децом напоље испред вртића. Главна васпитачица је звала директорку и она је била изричита да се приме само деца са списка за данас – рекао је он и додао:

– Приликом „протеривања“ родитеља и деце из вртића, питао сам да ли су све групе попуњене и ако нису зашто осморо деце која су истерана из вртића не би била распоређена по тим групама. Добио сам одговор „молим Вас изађите напоље, групе су пуне“ – рекао је он за Директно.рс.

Шаго је казао да су после непријатности у вртићу родитељи отишли у општину Пећинци, где им је речено да председник није ту, да би се касније огласио и рекао да ће примити неке од родитеља у уторак у 11 часова.

За сада није познато да ли ће и на који начин бити решен проблем.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!