Прочитај ми чланак

Враћа се: Дарко Митровић најавио шта ће да ради

0

Водитељ Дарко Митровић, који је прошле недеље дао отказ на телевизији Нова С, најавио је нови пословни пројекат.

Митровић, који је дао отказ током вођења емисије „Ментално разгибавање“ чији је и аутор, огласио се на Твитеру и открио да припрема подкаст.

– Сви медији су потпуно поробљени па сам принуђен да медијску слободу освајам на још увек непокореном интернету. Ето шансе за слободну мисао и критички глас. Мој подкаст од сада зависи од ваших донација. Завирите у своје срце и новчаник. Ускоро са више информација – написао је Митровић на поменутој друштвеној мрежи.

Подсетимо, Митровић је отказ дао након што се телевизија Нова С оградила од његових ставова по питању вакцина које је износио током емисије.

– Ви са Нове С, Јунајтед медије, слободно радите шта желите. Ја сам јуче директорка Вас покушао да позовем, да Вас добијем да спречим ово, да се лепо чујемо и да чујем у чему је то проблем био у јучерашњој емисији. Шта сам ја то рекао и када сам ја то рекао, али пошто на овој телевизији програм уређују Бранкица Станковић, Антонела Риха, Јована Глигоријевић и Иван Ивановић. Ја вам сад дајем отказ, довиђења – рекао је тада познати водитељ.

Један део јавности је ограђивање ТВ Нова С од Митровићевих ставова изнетих у емисији видео као ограничавање слободе говора, док су се са друге стране нашли они који овај потез сматрају неоснованим.