Прочитај ми чланак

Возачу аутобуса који се преврнуо прети шест година затвора за несрећу

0

Возачу Д. К., који је управљао аутобусом који се преврнуо у Бугарској, одређено је задржавање до 24 сата и против њега ће бити поднета одговарајућа кривична пријава. Како преносе бугарски медији, возачу прети казна затвора од једне до шест година затвора.

„За кривично дело из члана 343. став 3, у вези са чланом 342. став 1., покренут је претходни поступак за који је прописана казна затвора од једне до шест година. Предмет је под посебни надзор узело Апелационо тужилаштво-Пловдив. Наредбом административног руководиоца Окружног тужилаштва – Стара Загора, именован је тужилачки тим за вођење преткривичне истраге. Тренутно се настављају радње увиђаја – извршен је иницијални увиђај места удеса и возила, обезбеђени су преводиоци и обављају се разговори са сведоцима. Чека се заказивање аутотехничких вештачења и бројних судско-медицинских вештачења“, наводи Bg voice, позивајући се на тужилаштво.

На месту тешке саобраћајне незгоде били су главни тужилац Иван Гешев и Борислав Сарафов, заменик главног тужиоца и директор Националне истражне службе. Сарафов је објаснио да је главна верзија на којој ће се радити људска грешка.

„Стручњаци Националне истражне службе извршили су увиђај и на месту догађаја и у аутобусу. Није пронађен никакав технички квар који је изазвао пад, односно главна верзија у овом случају остаје главна – људска грешка“, објаснио је Сарафов за бТВ.

Подсетимо, несрећа се догодила нешто после 20 сати на ауто-путу Тракија у Бугарској. Према последњим информацијама, 14 особа је повређено, од тога 12 деце и двоје одраслих. Деца су се у тренутку удеса враћала са фестивала фолклора.

Реч је о ансамблу ЈУ-ЛИРА.