Водостај 4 реке у Србији изнад упозоравајућег нивоа: Нове падавине и преко 20л

0

Водостаји неколико река у Србији у порасту су током 24 сата и превазићи ће упозоравајуће нивое. Захлађење са кишом које је спустило данашњу температуру и за 15 степени у односу на то колико је у најтоплијем делу дана измерено јуче, биће паузирано накратко. Облачно и кишно време "враћа се" у Србију већ у петак и "опстаје" преко оба дана викенда.

– Сутра је пауза. Имамо сув дан, претежно сунчан. Ново наоблачење стиже у петак. Током преподнева у северним крајевима, до краја дана и у осталим, очекује се наоблачење које ће местимично условити кишу, тако да ће се та нова кишна епизода продужити на дане викенда. У суботу и недељу биће облачно, местимично са кишом, у планинским пределима са снегом – најавио је метеоролог РХМЗ Драган Ђурић.

Он је казао да се највише падавина очекује у јужним, југоисточним и понегде у централним пределима где је могуће да укупно падне и нешто преко 20 литара кише по метру квадратном.

– Не би било изненађење, поготово на југу и југоистоку Србије да падне 20 до 30 л/м2 – рекао је Ђурић.

На сајту РХМЗ објављено је хидролошко упозорење за период од 4. до 5. марта у подневним часовима, иако се падавине тек очекују у три дана потом – петак, суботу и недељу.

– Водостаји на Лиму, Ветерници, Јабланици, као и на горњем току Јужне Мораве ће бити у већем порасту наредна 24 сата са превазилажењем упозоравајућих нивоа – упозорили су из РХМЗ-а.

Пролепшање почетком наредне недеље

У првим данима предстојеће недеље очекује се суво време.

– Почетком наредне седмице има изгледа да неколико дана, бар до средине наредне седмице, буде суво време, у већини места претежно сунчано. У тим данима падавине се не очекују. Условно говорећи, доћи ће до краће стабилизације времена – Драган Ђурић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!