Водич за заштиту од коронавируса у јавном превозу

0

Један од главних савета за заштиту од коронавируса, који дају све здравствене институције, јесте избегавање гужви. Међутим, шта да раде људи који се свакодневно возе у препуном градском превозу? Као да останемо безбедни и здрави, ако редовно проводимо по пола сата у гужви, хтели ми то или не?

Обавеза проветравања возила градског превоза након сваке вожње, дезинфекција на свакој окретници, конторолори Бус плуса са рукавицама, само су неке од нових мера које су уведене како би се спречило ширење коронавируса, рекао је заменик градоначелника Горан Весић. Међутим, јавни превоз је, и поред свих додатних мера, место на ком смо приморани да будемо у гужви, па би зато било добро да знамо како да се понашамо.

На валидаторима за Бус плус возилима београдског ГСП-а је у сличицама дато кратко упутство за понашање у време коронавируса. Саветује се максимално избегавање контакта с другим путницима и површинама које су други додиривали, а уколико дође до тога – не би требало додиривати лице рукама и првом приликом их треба опрати добро сапуном односно средством за дезинфекцију. Све то већ знамо и све је то прилично релативно у аутобусу, где једноставно немаш опцију да не додирујеш ништа или да опереш руке сапуном, али није лоше подсетити се.

 

Погледајте у видеу шта можете да урадите како бисте се заштитили од коронавируса у јавном превозу:

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!