Више од 30.000 потписа за ослобађање узбуњивача: Протест код Загорке Доловац

0

Грађанска иницијатива „Слобода за Александра“ и Удружење за заштиту уставности и законитости најавили су данас да ће се у понедељак 16. децембра у минут до 12 окупити испред Репубчкоог јавног тужилаштва како би тужитељки Загорки Доловац предали потписе грађана који траже ослобађање Александра Обрадовића.

Сакупљено је више 30.000 потписа, на штандовима широм Србије, као и путем он-лине петиције. Иако је Суд институција која одлучује о пуштању на слободу или задржавању у притвору Александра Обрадовића, мишљења смо да посебна одговорност у овом случају припада Тужилаштву будући да је оно, до сада, демонстрирало двоструке аршине у примени закона у „Афери Крушик“, наводи се у саопштењу.

Тражење одговорности узбуњивача без назнаке да се истражују активности оних лица која су означена у корупционашким пословима, како се оцењује, ни у ком случају не представља одредницу независног правосуђа у једној држави.

Посебно наглашавамо да смо потпуно свесни чињенице да тужилаштво и суд, у нормалним друштвено-правним околностима, не треба да буду изложени притиску јавности, поручује се у саопштењу.

Међутим, јасно нам је да, данас у Србији, притисак јавности и грађана представљају последње средство одбране уставних права грађана и једини начин да се обезбеди регуларан рад институција и владавина права. Србија мора бити правна држава и њено друштво мора почивати на егалитарним принципима. Александар је био спреман да за те идеале плати високу личну цену и због тога он мора бити слављени појединац, а не заробљеник државе. Упозоравамо све институције да нећемо дати једног од нас, наводи се у саопштењу Грађанске иницијативе „Слобода за Александра“ и Удружења за заштиту уставности и законитости.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!