Прочитај ми чланак

Винча поново гори, Београд се ноћас гушио у диму, отров у ваздуху се још осећа

0

Власт у Београду, по свему судећи, није ни близу санирања катастрофалног пожара на депонији у Винчи, с обзиром на то да су се Београђани ноћас поново гушили у ваздуху пуном канцерогених честица, а густ дим је прекрио источне делове града.

Велики број читалаца „Србин инфо“ јавио се нашој редакцији да их је отровни дим пробудио у току ноћи (око 1 и 30 ујутро), а многима је изазвао и здравствене проблеме. Миријево и Карабурма се нису видели од дима из Винче, а затим га је ветар нанео и на центар Београда.

– На Коњарнику је неподношљиво. Удисе се гареж и киселина. Грло пече као да су ми нагурали стаклену вуну – сведочи један Београђанин.

Отров у ваздуху се и сада осећа у граду, али власти и даље ћуте о овоме и не предузимају никакве кораке у заштити народа од еколошке катастрофе, која изазива канцер, срчане и пулмолошке проблеме.

Када то већ не ради ни једна званична институција, када већ медији ћуте, редакција „Србин инфо“ апелује грађане да што мање времена проводе на отвореном простору, да затворе прозоре и по могућности укључе клима уређаје.