Прочитај ми чланак

(ВИДЕО) Завршен протест против Вучићеве капитулације испред Председништва

0

Испред споменика Цара Никола Другог Романова одржан је протест издаје Косова и Метохије и кршење Устава Србије од стране режима Александра Вучића.

После говора, током којих је затражено хитно ослобађање Дејана Петра Златановића и других противправно ухапшених након Сретењског протеста 15. фебруара, окупљени су кренули у шетњу централним београдским улицама.

Протест су организовали Немања Шаровић из покрета „Љубав, вера, нада“ и Мирослав Паровић из Народног слободарског покрета.

Шаровић је позвао народ и опозицију да се организују и одмах почну са блокадама целе Србије, свих институција и улица, како би спречили издају Србије и кршење Устава.

Паровић је на скупу „Сложно за спас Србије“ Вучића назвао „мафијашком уцењеном чивавом“ рекавши да, ако је председник одлучио да је готово са Србијом – грађани треба томе да се супротставе.

„Нисмо овде дошли да позивамо Вучића на част, јер он за част не зна, нисмо дошли ни да га позивамо на одговорност, ни да му кажемо да крши Устав Републике Србије са позиције председника, јер он зна да то ради већ 10 година, дошли смо да сазовемо грађански збор, погледамо једни друге у очи и позовемо на част и одговорност“, казао је Паровић и подсетио да по Уставу грађани Србије имају обавезу да бране територијални интегритет и суверенитет државе.

Осим њих двојице, на скупу су говорили и Михајло Меденица, Давор Калајжић, као и представници Републике Српске и ратних ветерана који се борио на Космету.

Сви су апеловали на српски народ да устане, тргне, спречи издају свете српске земље крвљу натопљене Косова и Метохије, да се сете храбрих предака који су животе дали за Србију и Лазареве клетве која и даље опомиње Србе.