Весић признао: Касне радови, Бастаћ: Дупло се уграђујеш

0

Заменик градоначелника Београда Горан Весић посетио је у Бриселу седиште компаније "Бесикс" и том приликом разговарао о уласку те компаније на тржиште Београда и Србије, али и о кашњењу радова у нашем главном граду. С друге стране, председник општине Стари град Марко Бастаћ, ово види као Весићево признање да је малтретирао грађане.

Весић је због кашњења радова запретио компанијама које не буду поштовале рокове да ће се наћи на црној листи, јер, како је рекао, „последњих годину и нешто дана постоји проблем са компанијама које изводе радове јер не поштују рокове, не воде рачуна о томе да ремете свакодневни живот грађана“.

– Ми смо у Граду веома бесни због тога. Последња два месеца тражимо свакодневне извештаје о томе како напредују радови и очигледно је потребно да дође и конкуренција како би неке наше компаније или компаније које већ раде у Београду схватиле да не могу да се понашају тако како се понашају – каже Весић.

Већ од наредних дана ће, каже Весић, градски функционери бити укључени у организацију састанака са тим компанијама.

– Ми плаћамо своје обавезе тачно у дан, али и компаније имају обавезу да радове ураде квалитетно, да не касне ниједан дан и не отперећују додатно живот људи јер сви радови у граду иначе на неки начин ремете живот грађана – рекао је Весић.

 

Зато му је, како каже, драго што велике европске компаније желе да дођу у Београд јер ће то,“ бити још један подстицај извођачима радова да схвате да морају да раде у интересу грађана, односно да не смеју каснити са роковима“.

Председник Градског одбора у Београду Странке слободе и правде (ССП), уједно и председник општине Стари град, Марко Бастаћ, рекао је за Директно.рс да је Весићева изјава признање беса грађана, због малтретирања у његовој изведби.

– Чак ни Весић Горан, који никада не пропушта прилику да обмане јавност, признао је да су грађани бесни због рушења града и малтретирања грађана у његовој изведби. Одговорност за то незадовољство је на нестручном, бахатом и корупмираном градском режиму. Криминал у коме је овај режим огрезао, Весић Горан покушава да прикрије јефтином пропагандом у парадржавним таблоидима, које финансира нашим парама – рекао је за Директно.рс Марко Бастаћ.

Он се потом осврнуо на оно што Београђане очекује у 2020.

– Чињеница је да ове године Весић Горан планира да сруши Стари савски мост, да уништи део Калемегдана како би поставио жичару и да започне пројекат изградње метроа у који се уградио дупло. Онако, успут, наставља се пракса доделе послова фирмама без тендера, као у случају топловода – истакао је Бастаћ.