Прочитај ми чланак

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Срби ове године „навалили“ да летују у Албанији!

0

1200px-Durres_in_summer-620x350

Албанија је била хит на овогодишњем Сајму туризма, а туристичке агенције наводе да влада све веће интересовање за летовање у овој земљи.

Многи Срби ће ове године ићи на летовање у Албанији. Разлог томе су јефтини аранжмани за ову земљу, а Албанија је била један од хитова на управо завршеном Сајму туризма. У агенцијама које имају аранжмане за Албанију кажу да на интересовање за ову дестинацију нису утицали ни случај “дрон”, нити провокације албанског премијера Едија Раме.

На сајту туристичке агенције “Фалкон” у категорији “Лето 2015″, Албанија је прва у понуди, а после ње су Црна Гора и Грчка. Аранжман који кошта 215 евра обухвата 11 дана, аутобуски превоз, седам ноћења са доручком у хотелу са три звездице у Саранди, једно ноћење и доручак у Драчу, као и разгледање града према програму, трошкове организације и вођства пута.

– Вероватно је разлог што је летовање у Албанији знатно јефтиније него у Грчкој или Турској, а услови су заиста фантастични, јер тамошња обала, по својој лепоти и снежнобелим плажама може да се пореди са много развијенијим туристичким дестинацијама. Понуде које имамо се такође допадају грађанима будући да обухватају и кружну туру – рекли су из агенције “Фалкон” за Наше новине.

Да за Албанију влада велико интересовање, потврђују и из агенције “Аррива”. Гордана Анђелић из ове агенције наводи да се српски туристи последњих година полако ослобађају предрасуда када је Албанија у питању и наводи да је ова дестинација најпопуларнија међу Београђанима.

– Приметили смо да највећи проценат туриста чине просветни радници, радознала омладина која воли да путује и нема предрасуда, као и старији суграђани. У овом моменту највеће интересовање влада за Драч и то првенствено за оне хотеле чије особље говори српски. Дан у полупансиону кошта од 26 до 32 евра. Исте су цене за Саранду, од које до Крфа има само 20 минута трајектом – наводи Анђелићева.

(Наше Новине)