Прочитај ми чланак

ВЕОМА УЗНЕМИРУЈУЋЕ ОТКРИЋЕ ПОЛИЦИЈЕ: Мафија снима филмове за педофиле по Србији!

0

Педофилска мафија врбује сиромашне малолетне девојчице по Србији, а онда са њима на тајним локацијама у нашој земљи снима порно-филмове. Ти снимци се за велике паре продају странцима, који чак могу да их гледају и уживо преко интернета.

Педофилска мафија на тајним локацијама у Србији снима филмове са девојчицама и те снимке продаје за велике паре странцима, који чак могу и да их гледају уживо преко интернета! То је најновије откриће Одељења за борбу против високотехнолошког криминала, које је месецима водило истрагу о овом случају.

Начелник одељења Саша Живановић каже да су жртве педофила углавном малолетнице из сиромашних породица од којих неке имају и мање од 14 година! Што је најгоре, некада у подвођењу ових несрећних девојчица учествују и њихови родитељи, који за то добијају новац.

Сајбер-јазбине

Према речима Саше Живановића, собе у којима се снимају ови одвратни филмови називају се сајбер-јазбине јер су опремљене најмодернијом технологијом! Помоћу ње педофилске филмове који се ту снимају може да гледа клијент из било ког дела света, и то у живом преносу.

Како функционише сајбер-јазбина

* врбују се сиромашне девојчице
* обећава им се велика зарада без откривања идентитета
* снимају секс и праве порнографске садржаје
* клијент може уживо да гледа секс у било ком делу света
* снимак се даље дистрибуира и другим педофилима
*педофили уплаћују паре преко агенција за трансфер новца

– Жртве ових ужасних криминалних радњи су малолетнице из сиромашних социјалних категорија. Оне су лаке мете, брзо их врбују и наговоре да се баве сајбер-сексом. Кажу им да ће зарада бити добра и да ће их гледати само странци које никада неће упознати. Некада су у све ово уплетени и родитељи или рођаци девојчица, који уместо њих подижу новац – објашњава Живановић и описује како функционишу педофилске сајбер-јазбине:

– Ради се о веома организованом систему. Постоји група која проналази девојчице и све то припрема, затим особа која има полни однос са жртвом и педофил који све то гледа негде у свету и плаћа. На крају, долазимо до групе која тај материјал претвара у снимак, касније га промовише и препродаје широм света другим педофилима за велики новац. Педофили обично уплаћују паре преко агенција за трансфер новца – открива Живановић.

Он напомиње да смо типичан пример педофилских сајбер-јазбина имали недавно на северу Србије, у Бачком Петровом Селу, где су се девојчице снимале за новац.

Да ствар буде још гора, додаје он, са овим су били упознати и родитељи жртава.

– Другарице су једне друге врбовале и доводиле у кућу која је служила као „јазбина“. Ту су се наге сликале за 500 и за 1.000 динара и изводиле порнографске представе пред камерама под будним оком двоје аустријских држављана који су све то контролисали. То је доста дуго трајало, а ништа се није знало. Сама природа догађаја згрозила је јавност, а посебно чињеница да су за то знали и родитељи – наглашава наш саговорник.

Све их је више

Бивши начелник београдске полиције Марко Ницовић истиче за Информер да су сајбер-јазбине све чешћа појава у Србији, а њихова главна средишта су у Београду, Нишу, Новом Саду и Суботици.

– Власници сајбер-јазбина су углавном класични криминалци којима је стало да у свој џеп ставе што више пара. Највећи проблем је што су све ове јазбине повезане у један систем и међусобно без видљивих доказа размењују слике и видео записе малолетница. Мета су углавном девојчице између 14 и 17 година, које потичу из социјално угрожених породица – објашњава Ницовић.

Тешка борба против педофилије

Одељење за борбу против високотехнолошког криминала МУП-а сматра се лидером у региону по питању борбе против педофилије и других опасности на интернету и оцењује да је борба против педофила у Србији тешка, али успешна.

– Заједничке карактеристике свих педофила јесу висок степен стрпљења у задобијању поверења детета које желе да направе жртвом, способност да ослушкују околности у каквима дете живи и да се распитују у каквом је дете односу са родитељима – кажу у овом одељењу.