Прочитај ми чланак

Велика Плана: Лажни полицајац узео Британцу 100 евра и пасош

0

Policija-hapsenje-uvidjaj

(Бета)

Полиција у Великој Плани ухапсила је Сашу Н. (49) који се представљао као полицајац и преварио држављанина Велике Британије, одузевши му пасош и 100 евра.

Саша Н. осумњичен је да је у уторак, 3. септембра, око 19.30 на ауто-путу код Велике Плане, користећи плаво ротационо светло, које је поставио на кров аутомобила, претекао и зауставио путнички мерцедес регистарских ознака Велике Британије.

Осумњичени се представио као полицајац и од возача, британског држављанина, тражио је документа, рекаши му да је прекорачио дозвољену брзину и да мора да плати казну од 600 евра.

Иако није показао никакву легитимацију, возачу није био сумњив јер је, осим ротационог светла на возилу, на себи имао тамно плаву јакну са белим рефлектујућим тракама, која је оштећеном странцу изгледала као полицијска, саопштио је портпарол полиције.

Када је возач рекао да нема толико новца, већ само 100 евра, осумњичени је узео новац и пасош оштећеног, вратио се у аутомобил и одвезао се у правцу Ниша. Приликом хапшења, полицијски инспектори су код осумњиченог нашли британски пасош, који су вратили оштећеном. Осумњичени ће бити спроведен истражном судији Основног суда у Смедереву.