Прочитај ми чланак

Вечерас промена времена: Стиже захлађење, у недељу снег

0

Јутарња температура од један на југу и истоку до седам степени на северу и западу, највиша дневна од осам на северу и западу до 14 степени на југу и истоку.

Након најтоплијег дана у децембру, очекује нас промена времена, те у наредним данима стиже захлађење.

Вечерас ће доћи до промене времена на северу Војводине, до јачег наоблачења са кишом и појаве појачаног северозападног ветра доћи ће и у остатку земље, а температура ће бити у осетнијем паду.

Јутарња температура од један на југу и истоку до седам степени на северу и западу, највиша дневна од осам на северу и западу до 14 степени на југу и истоку. У Београду облачно, хладније, повремено са кишом.

Највиша дневна температура у престоници сутра ће бити 10 степени, док ће у суботу достићи тек четврти подеок. Последњи дан викенда доноси озбиљније захлађење, те температура у највећим градовима неће прелазити два степена, док ће на Златибору бити од пет степени испод нуле, до максималне температуре од минус два степена.

– У нижим пределима прелазак кише у снег очекује се у суботу,а увече, у току ноћи и у недељу током дана се у централним и јужним пределима очекује стварање снежног покривача висине од пет до 15 центиметара, док ће у Војводини бити знатно мање падавина – наведено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

На планинама ће снег падати од сутра увече до краја викенда, па ће доћи до повећања висине снежног покривача за више од 20 центиметара. Краткотрајно стварање снега висине мање од пет центиметара могуће је и у вишим периферним деловима Београда.

Након краткотрајног снега, наредне недеље поново ће бити суво и топлије, уз разведравање и појачавање јужног и југоисточног ветра у кошавском подручју.