Прочитај ми чланак

Вече блуза на Краљевом тргу

0

Џез фестивал у оквиру садржајног „Златиборског културног лета“ 7. августа на Краљевом тргу употпунио је наступ музичког састава „Слиде риде“. Одличан перформанс ове вечери и интеракција са публиком су допринели пријатном расположењу и енергији за које су заслужни звуци доброг блуза.

Обраде песама светски познатих блуз извођача овај занимљиви трио је дочарао динамично и на себи својствен начин. Наступ који је почео песмом „Help the poor“ од Б.Б.Кинг-а трајао је преко сат времена. На репертоару „Slide ride“ бенда нашле су се блуз нумере као што су   „You don’t have to go“ од  Muddy Waters-a, „When my train pulls in“ од Garry Clark Jr, „Sweet home Chicago“  од  Roberta Johnson-a, и друге. Посебну драж имало је извођење ауторских песама „Waiting for the green“,  „The twelve beer blues“ и осталих, које су оставиле изванредан утисак због своје оригиналности и споја различитих музичких стилова, а публика их је испратила овацијама и аплаузима.

„Слиде риде“ је основан у Нишу 2015. године и чине га : Александар Бранковић – Вокал и гитара, Михајло Ивановић – бас гитара и Златко Илић- бубњеви. Од почетне идеје свирања блуза са примесама рока, џеза и фанка веома су брзо створили ауторски репертоар на који су интензивно
фокусирани последњих година. Као бенд у успону поред клубова у којима наступају у Србији учесници су и неколико музичких фестивала од којих су најпознатији Нишвил и Фестивал Занатског Пива.

Програм „Златиборског културног лета“ наставиће се 9. августа на истом месту у 21.00, где ће посетиоци Златибора имати прилику да уживају у наступу бенда „Арена“.