ВАНРЕДНА ВЕСТ: Српски новинари у тужилаштву, полиција упала у просторије ИН4С

0

Према последњим сазнањима Србин.инфо, чији је уредник Дејан Петар Златановић у Подгорици, полиција је упала у просторије редакције ИН4С.нет и однела на тајну локацију пола опреме.

Од 9 часова ујутру је почело саслушање главном уреднику ИН4С.нет Гојку Раичевићу у Основном државном тужилаштву због вести која је наводно раширила панику под називом „Експлозија у Вили Горица?“.

Вила Горица је резиденција председника Црне Горе Мила Ђукановића, а вест о наводном догађају у том објекту пренели су и остали медији како у Црној Гори тако и у региону.

Иначе Ин4с је ставио у наслову знак питања како би истакао да је вест непотврђена а касније се огласила и управа полиције која је казала да није било експлозије већ квар на инсталацијама

ВАНРЕДНА ВЕСТ: Милогорски режим одредио притвор српским новинарима у Подгорици

Уредници српских портала у Црној Гори, ИН4С.нет, Гојко Раичевић, и Борбе.ме, Дражен Живковић, добили су вечерас позив на информативни разговор, а онда су остављени у притвор до јутарњих часова када ће бити изведени код тужиоца који треба да се изјасни да ли ће да новинари бити стављени и у притвор наредних 72 часа.

Како пише сам портал ИН4С, Раичевић и Живковић позвани на информативни разговор по налогу Основног државног тужилаштва, због вести које је објављена, да је у Вили Горица, резиденцији Председника Црне Горе, Мила Ђукановића, дошло до експлозије.

Ту вест су пренели и објавили и регионални медији, но власти из Подгорице су је брзо демантовале.

Наиме, како је подгоричким „Вијестима“ речено касније у полицији, у Вили се запалила разводна кутија, квар је брзо саниран и није причињена материјална штета.

Први коментари у Подгорици су да стављење у притвор споменутих новинара представља наставак полицијских притисака и режимски удар на српске медије.

Подсећамо да напади на српске портале трају већ дужи временски период, али да су се активности појачале од директног напада отправнице послава у америчкој амбасади Џуди Куо, која је у обраћању медијима саопштила да је су српски портали у Црној Гори под утицајем Москве.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!