Прочитај ми чланак

Поштари изашли на улице, траже веће плате, власт хоће да их превари ВИДЕО

0

Синдикат Солидарност у Пошти Србије, заједно са другим синдикатима, организује протест са захтевом да се радницима повећају зараде. Пратите дешавања уживо на сајту и Јутјуб каналу Србин инфо.

Протест је почео у 11.59 сати испред Главне поште у Београду, а прикључују се и Самостални синдикат поштански радника, Синдикат ПТТ Србија, огранци синдиката Независности, као и Синдикат Слога.

Немања Митровић навео је да је Солидарност дописом 15. септембра тражила исплату помоћи од по 10.000 динара запосленим уз септембарску, октобарску и новембарску зараду, како би лакше поднели инфлаторни удар који је у току.

Навео је да је одржан састанак са вд директора Поште Зораном Ђорђевићем, као и да су извештени да је предлог коректан и остварив.

„Ђорђевић је рекао да имао два сусрета са министром финансија Синишом Малим и пренео нам да Министарство финансија не жели да одобри исплату“, навео је Митровић.

Он је оценио да повећање од 12,5 одсто од јануара није благовремено, јер је инфлација појела повећање које је било почетком 2022.

Рекао је да је Пошта самоодрживо предузеће те да само зарађује плате.

Такође, истакао је да је по компанијском информатору просечна плата радника 57.111 динара, али да у пракси за највећи број радника не прелази 55.000 динара.

„Предали смо захтев Синиши Малом. Тражимо састанак да решимо проблем“, рекао је Митровић и додао су захтеве послали и остали синдикати, и да се тражи повећање плате у овој години.

Остали представници синдиката Солидарност указали су да је почетна плата за новопримљене раднике углавном 44.000 динара, због чега брзо напуштају посао.

Као константно присутан проблем, навели су, мањка радника у Пошти.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!