Прочитај ми чланак

Ужас на Бежанијској коси: Веза с 40 година млађим, милион динара и троје мртвих

0

Када су 21. јанура тела две сестре, Јелисавете (76) и Гордане (78) Ђ. нађена у стану на Бежанијској коси, полиција је одмах посумњала да је реч о убиству. Шест дана касније, њихове сумње су потврђене, а решењу овог злочина претходила је још једна трагедија: човек који их је усмртио нађен је мртав у аутомобилу, након што је пуцао себи у главу.

Како се испоставило, реч је о Горану Ђ. (38), који је пре него што је одлучио да себи одузме живот, оставио опроштајно писмо, а детаљи крваве драме која је однела три живота почели су да испливавају у јавност.

Све почело у Дому за старе

Како „Блиц“ сазнаје, заплет приче почео је у Дому за старе, у којем је Горан радио, а где је умро муж једне од старица, Јелисавете. Она је у међувремену почела да се виђа с њим, офарбала се и наводно потпуно променила, а веза коју је започела са њим касније ће их сво троје коштати живота.

Наиме, испоставиће се да је Горан, средином јануара, неколико дана пре него што су тела сестара нађена, у стану у Улици Марка Пола, оштрим предметом усмртио једну, а ударцима по глави убио другу жену.

Комшије су тада причале да су око Божића виделе млађег мушкарца како улази у стан у којем су сестре живеле, а претпоставку да су сестре познавале убицу тада је поткрепљивала чињеница да врата на стану нису била обијена, као и да је убица, након што је жртве усмртио закључао стан.

Подигао милион динара

У данима након проналаска тела, полиција је испитивала трагове нађене у стану, као и могућност да је злочин почињен из користољубља.

Иначе, стан у коме су нађена тела припадао је Јелисавети док је њена две године старија сестра Гордана две године живела код ње, откако је Јелисавети преминуо муж.

„Њих две су у новембру продале викендицу негде у Србији. Колико су пара узеле не знамо, али вероватно неколико десетина хиљада евра“, писали су медији.

Како се касније и испоставило, Горан је након злочина однео мобилни телефон и платну картицу убијених сестара са које је подигао милион динара.

Његово тело су у четвртак, у аутомобилу на паркингу на Бежанији пронашли грађани, који су позвали Хитну помоћ, али је метак који је испалио себи у главу био кобан.

Сестре нема ко да сахрани?

Подсетимо, тела сестара пронашао је управник зграде на Бежанијској коси. Случај су пријавиле комшије, које су осетиле непријатан мирис из стана и приметиле да се сестре не појављују 10 дана.

Њихова комшиница Јелица тада је испричала да је она та која је алармирала комшије да се провали у стан.

„Ја сам инсистирала да зовемо. Звали смо полицију али су они рекли да не смеју да разваљују, али да можемо ми са два сведока. Рекла сам да развалимо, па ако је све у реду платићемо браву. И тако данима. Последњи пут сам је видела 6-7. јануара, донела ми је бундевару. Имала сам госте, имала сам пуно људи у кући. Касније видим нема је, нема је и онда сам почела да алармирам. Неке комшије су говориле да су отпутовале, ја сам имала ту црну слутњу“, рекла је тада Јелица.

Касније су комшије рекле да сестре наводно нема ко да сахрани.

„Откако се ово десило, нико од њихових рођака или фамилије није долазио, нити је питао за њих, јер оне немају деце, а мужеви су им умрли, па тако данима нико није ни долазио да се распита“, рекле су комшије и додале да верују да ће их општина на крају сахранити.