Прочитај ми чланак

Успешна промоција Златибора у Требињу

0

Туристичка организација Златибор је у суботу 21. маја 2022.године у Требињу, у оквиру мини сајма, промовисала летњу туристичку понуду под слоганом "Златибор твој прави избор". Најављена је летња туристичка сезона, а становнике Требиња упознали су са бројним садржајима, атракцијама и активностима, као и понудом смештаја уколико се одлуче да свој одмор проведу на Златибору. Посебно интересовање је било за златиборску "Голд гондолу", манифестације, забавне и авантура паркове, као и за природне благодати по којима је Златибор познат.

Промоција Будве и Херцег Новог на Краљевом тргу уз Леонтину и Ивану Петерс

Сусрети у туризму на најпосећенијој планини Србије нису реткост, а Златибор је током ових дана домаћин туристичким организацијама градова Краљева, Вишеграда, Будве и Херцег Новог, које овде представљају летње понуде својих дестинација.

Након представљања града Краљева те успешно одржаног ИКС Росс релија и проглашења победника овог изазовног шампионата, Краљев трг је недељу 22. маја био место промоције понуде најпознатијих црногорских летовалишта Будве и Херцег Новог. Кишовито мајско јутро на “златној планини“ убрзо је плаветнилом неба и зрацима планинског сунца поздравило звуке Јадрана и целе Црне Горе током промоције ова два града, увек драга и добро посећена туристима из Србије.

Том приликом од 12 до 14 часова, у оквиру промотивних активности поводом регионалне „road show“ кампање, а у циљу промоције летње туристичке сезоне у Црној Гори овде су наступиле и популарне певачице Леонтина и Ивана Петерс. Представници туристичких организација Будва и Херцег Нови на своја два пулта испред бине на Краљевом тргу упознали су са бројним садржајима и понудом смештаја многобројне посетиоце и мештане Златибора, позивајући их да уколико планирају летовање у своје планове узму њихове дестинације.

За окупљене ту су били и пригодни поклони, док су својим песмама и анимацијом најмлађих целу атмосферу догађаја обојиле Леонтина и Ивана. Након година на које је неповољно утицала пандемија Цовида-19, сада су велика очекивања да ће предстојећа летња сезона на црногорском приморју бити добро посећена и успешна, поручују из Будве и Херцег Новог. Свему томе иде у прилог и досадашња сарадња туристичких организација из региона и настојање за што бољим повезивањем.

Холандски кампери поново гости кампа на Златибору

Након паузе изазване пандемијом корона вируса, златиборски камп поново је угостио велику групу холандских кампера, за које су уприличени и веома занимљиви излети и обиласци Сирогојна, Стопића пећине, Водопада у Гостиљи и Мокре Горе.

Овде сада бораве прве две организоване групе иностраних кампера у току овог лета. Једну групу чине чланови највећег холандског кампинг клуба “НКЦ” и они бораве од 20. до 23. маја, док другу групу чине чланови једне од највећих кампинг асоцијација у Холандији “АСЦИ”.

Они су на Златибор стигли са 20 возила и у кампу на Тић пољу бораве три ноћења, од 22. до 25. маја. Златиборски камп је незаобилазна станица западно-европских кампинг група на њиховом пропутовању кроз земље Балкана. Иако је претходне две године пандемија корона вируса у знатној мери онемогућила долазак организованих група, ове године, чим су се за то стекли повољни услови, сарадња са кампинг асоцијацијама је настављена.

Да услови за боравак у златиборском кампу испуњавају високе стандарде европских кампера најбоље потврђује податак, да у организацији великих европских кампинг асоцијација, већ годинама, овде одмарају Холанђани, Немци, Енглези, Чеси, Словенци…обра сарадња биће настављена и у наредном периоду јер је за ово лето а и следећу годину већ сада уговорена посета неколико великих група. Поред тога што уживају одмарајући се у кампу, они обилазе најпознатије атракције и упознају се са природним лепотама, културом и традицијом златиборског краја.