Прочитај ми чланак

Упркос киши Београдски синдикат наступио на Краљевом тргу

0

Дуго очекивани концерт Београдског синдиката одржан је 20. августа на Златибору. Упркос киши која је падала већи део наступа, “Синдикат” је око два сата певао на Краљевом тргу за своје верне фанове које ова природна непогода није спречила да се окупе у великом броју.

Концерт су почели песмом „Свим срцем“ а потом су уследиле добро познате „Ја у животу имам све“, „Алал вера“, „Пороци Београда“, „Још ову ноћ“. Посебне емоције код публике изазвале су нумере „Догодине у Призрену“ и „Једина српска“ уз које су гореле и бакље које су додатно загрејале атмосферу .

Уз песму “ И даље кидам” чланови групе захвалили су се својој “бс армији” која им је и овог пута пружила одличну подршку и певала заједно углас са њима већи део концерта. Овај наступ је неодољиво подсећао на велики концерт на Ташмајдану у јуну када су у сличној атмосфери уз кишу направили прави спектакл. Београдски синдикат је српски хип хоп састав из Београда који постоји дуже од две деценије. Бескомпросмисни, храбри и образовани профилисали су се као веома ангажован бенд са оштрим политичким ставовима и јаком родољубивом нотом у својим песмама.

Њихове песме често указују на различите проблеме у друштву. Ови модерни филозофи су доказ да се музика не прави само за лајк, клик или новац већ она може бити нешто што мења свест једној новој генерацији која тек долази.

Следећи догађај на програму Златиборског културног лета је 21. августа – концерт забавне музике Чорба и пријатељи у селу Трипкова у оквиру манифестације „Михољских сусрета села“ од 20 часова.