Прочитај ми чланак

УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: У наредна два сата стиже велико невреме, биће суво само…

0

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је хитно упозорење у наредна два сата на кишу и пљускове, а биће суво само на југу земље.

– У наредна два сата на југу суво, у осталом делу земље са кишом и пљусковима са грмљавином, који су локално интензивнији на подручју средњег Баната и Шумадијског округа. На подручју Београда киша – стоји у упозорењу РХМЗ.

До петка нестабилно уз пад температуре

До петка (14.06.) променљиво и нестабилно, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином који данас (12.06.) и сутра (13.06.) локално могу бити и израженији са великом количином падавина за кратко време, појавом града и са јаким и олујним ветром у зони најјачих пљускова.

Дневна температура данас и сутра (12 – 13.06.) на северу и западу у интервалу од 21 до 24 °С, а на југу и југоистоку и даље око 30 °С, а освежиће у петак (14.06.).

Упозорење на грмљавинске непогоде

Раније је РХМЗ јавио да ће данас и сутра бити веома нестабилно са пљусковима, грмљавином, локално великом количином падавина за кратко време, градом и јаким и олујним ветром у зони најинтензивнијих пљускова.

Тачну локацију стварања, премештања и јачине самих непогода је унапред тешко одредити.

– За конкретне локације издаваћемо хитна упозорења један до два часа унапред – обавестио је РХМЗ.

Прогноза за Београд

Данас нестабилно са пљусковима и грмљавином, који у појединим деловима града могу бити интензивнији са појавом града и јаким и олујним ветром у зони пљуска.