Прочитај ми чланак

Упаљен метеоаларм за скоро целу Србију, пљускови у наредна два сата

0

Локална појава пљускова са грмљавином.

„У наредна два сата на истоку Србије као и у Поморављу локална појава пљускова са грмљавином“, објавио је РХМЗ у 10.15 и упалио жути метеоаларм за већи део земље.

Најпријатнију температуру и најмање шансе за падавине данас очекујемо на западу земље и у Шумадији. У остатку Србије је због очекиваних пљускова и грмљавине на снази жуто упозорење. Најтоплије биће у Војводини.

Висок ваздушни притисак доминира над већим делом Европе. Ипак, изнад јужних делова Балкана на висини је дошло до формирања поља ниског притиска и оно ће данас и сутра нашој земљи доносити облаке и повремене падавине, пише Н1.

После подне доћи ће до развоја облачности која ће местимично доносити кишу и пљускове са грмљавином, углавном на југозападу и југу земље, затим понегде на северу и југоистоку. Дуваће источни и југоисточни ветар, на истоку земље појачаним интензитетом. Највиша дневна температура биће између 28 и 33 степена.

Слично време местимично са кишом и максималном температуром до 33 степена задржаће се до петка. У петак и за дане викенда углавном ведро и сунчано са температуром до 35 степени.