Прочитај ми чланак

Упаљен метео-аларм: РХМЗ упозорава – опет стиже снег

0

На подручју западне Србије, Шумадије, југоисточне и југозапоадне Србније, као и на Косову и Метохији, због најављеног снега, на снази је наранџасти метео-аларм, који означава опасно време, наведено је на сајту РХМЗ.

У Београду, Поморављу и источној Србији укључен је жути метео-аларм, који означава потенцијално опасно време.

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да се данас и сутра, јужније од Саве и Дунава, очекује формирање снежног покривача у нижим пределима од 5 до 15 центиметара, а у брдско-планинским пределима нових 15 до 25 центиметара, локално и више, и то нарочито данас на југозападу, југу и југоистоку Србије.

На северу се очекују мешовите падавине – киша, суснежица и снег, најавио је РХМЗ.

Временска прогноза за уторак, 1. фебруар 2022.

Време у Србији

У Србији ће бити претежно облачно и хладније, на северу углавном суво, а у осталом делу земље местимично са снегом.

Јутарња температура износиће од минус 3 до 1 степен, а највиша дневна од 0 до 5 степени, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода.

Ветар ће бити слаб и умерен, на северу повремено јак, северни и северозападни.

Републички хидрометеоролошки завод упозорава да се у току ноћи ка уторку, у уторак и среду, јужније од Саве и Дунава, очекује формирање снежног покривача од 5 до 15 центиметара.

У брдско-планинским пределима формираће се нових 15 до 25 центиметара снега, локално и више, и то нарочито у уторак на југозападу, југу и југоистоку Србије.

Време у Београду

И у Београду претежно облачно и хладније, повремено са снегом уз формирање мањег снежног покривача. Ветар слаб и умерен, северозападни.

Јутарња температура од -1 до 1 степен, а највиша дневна око 3 степена.

Време наредних дана

Према изгледима времена за наредних седам дана, од уторка до суботе умерено до потпуно облачно, мало топлије, местимично са мешовитим падавинама: кишом, суснежицом и снегом. Затим суво уз мањи пораст температуре.