Прочитај ми чланак

УКРАДЕН билборд за мерење загађења

0

Јутрос у 6:40 активисти су приметили да је билборд са памучним плућима који мери загађење нестао. Јуче у току дана комунална инспекција тражила је уклањање билборда и поред тога што су издате све дозволе. Након што је правни тим Удружења за заштиту уставности и законитости контактирао надлежне службе прво је заказан састанак у 10 ујутру у општини како би се расправили правни аспекти, а онда су представници комуналних служби прекинули комуникацију и постали недоступни.

Данас након што је примећен нестанак билборда, правним заступницима се јавила комунална инспекторка која је истакла да комуналне службе нису уклањале билборе, да им је потпуно јасно након јучерашњег разговора да немају правни основ за то и да је билборд вероватно украден.

Постављени билборд био је део кампање Решење за загађење у оквиру које је сакупљено 51.000 потписа а којом је тражено да се непотрошена средства којим се субвенционише куповина скупих електричних и хибридних возила, преусмере на замену кућних ложишта за сиромашна домаћинства.